Wat Eten We Vandaag: Franse preisoep met comté-borrelbrood

“Qu’est-ce qu’on mange aujourd’hui?” Goed dat je het vraagt. Wij dachten aan een Franse preisoep met comté-borrelbrood. En dat smaakt net zo bourgondisch als het klinkt. 

Hoofdgerecht: vegetarisch/kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
Comté-borrelbrood
300 g comté kaas
- 5 takjes tijm
- 6 plakjes Bayonne-ham
- zwarte peper
- 50 g roomboter
- 1 teen knoflook
- 1 groot stevig brood (bijv. pain de campagne)

Soep
500 g prei
- 100 g roomboter
- 4 aardappels
- 1 teen knoflook
- 1 el bloem
- 750 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 1 bosje bieslook
- peper/zout

Benodigdheden:
Staafmixer, oven, soeppan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Bon Appétit

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Franse preisoep © 24Kitchen