Wat Eten We Vandaag: Frietje rendang met zoetzure groenten
Wie houdt er niet van een frietje stoofvlees? In dit recept maken we Indonesisch stoofvlees: rendang. Van origine bereid door de Minangkabau bevolking om vlees langer houdbaar te maken. Tegenwoordig is dit een van de populairste Indonesische gerechten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten (+ 3 uur stoven)
Porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten rendang
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 250 gr riblappen
- 1 el olie
- 170 ml kokosmelk
- 35 gr santen (kokoscrème)
- 1/3 rode peper, fijn gesneden
- ½ tl korianderzaad
- 10 gr sereh (citroengras)
- 1 ½ tl kurkuma
- 1 steranijs
- Zout
- 30 gr wortel
- ½ rode ui
- 30 gr koolrabi
- 30 gr bloemkool
- 80 gr suiker
- 80 ml azijn
- 500 gr friet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische wok met glasnoedels
-
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
Wat Eten We Vandaag: Upside-down rabarbercake
Rabarber is een echte vitaminebom: rabarber bevat onder andere vitamine B, C en K én veel vezels. Goed voor onder andere je spijsvertering en immuunsysteem, maar bovenal erg lekker door de friszure smaak. Wij verwerken rabarber in deze heerlijke cake, maar dan op z’n kop.
-
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
PREMIUM20
Het kon niet op, maar nu vallen kleine bierbrouwerijen achter elkaar om: wat is er aan de hand?
Veel kleine bierbrouwers hebben het zwaar. Na corona en torenhoge energiekosten rijzen ook de kosten voor flesjes (‘verpakking’), graan en gist de pan uit. Voor het eerst in tientallen jaren komt er een einde aan de onophoudelijk groei van brouwerijtjes.Zutphen, Staverden, Zwolle, Dronten, Apeldoorn, Giethoorn, Ermelo, Lelystad -
Wat Eten We Vandaag: Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees.