Wat Eten We Vandaag: Gestoofde peer met ijs en koffiesaus
Stoofperen staan bekend als kerstklassieker, maar met dit gerecht kun je er het hele jaar door van genieten. Wij serveren ze namelijk als dessert. De combinatie met de sterke smaak van koffie zorgt voor een overheerlijke, verrassende traktatie.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 4 conference peren
- 40 gr gezouten roomboter
- 350 ml water
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 steranijs
- 1 tl vanille extract
- 200 gr suiker
- 90 ml espresso
- 8 café noir koekjes
- 4 bolletjes koffie-ijs
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
Wat Eten We Vandaag: Kruidige orzo met lamskoteletten
Orzo is een gedroogde pastasoort. De vorm en grootte is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Je kunt het gebruiken in soepen, salades of serveren met deze heerlijke lamskoteletten. Garneer met verse kruiden en feta, genieten maar. -
PREMIUM17
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Hamburger met yoghurtsaus, rode ui en veldsla
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta. -
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje.