Wat Eten We Vandaag: Groene gazpacho met croutons
Gazpacho is een typisch Spaans gerecht. Het bijzondere aan deze soep is dat deze koud wordt gegeten. Ideaal voor een warme dag. Wij maken een groene variant met doperwten en komkommer, gegarneerd met zelfgemaakte, knapperige croutons.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 sneetjes (oud) brood
- 2 el olie
- 1/3 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
- 2 komkommers
- 200 gr diepvrieserwten, ontdooid
- 2 el extra vierge olijfolie
- 3 takjes verse munt
- 50 ml water
- 1 citroen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Dillepesto met walnoot en ricotta
Zelfgemaakte pesto maak je in een handomdraai. In tegenstelling tot de klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas maken we deze versie met dille, walnoot en ricotta. Ideaal als dip bij een borrel of heerlijk om te verwerken in een visgerecht. -
PREMIUMKoken & Eten
Geen frisdrank maar water met een geurtje: dit zijn de voor- en nadelen
Water drinken is hip. Daarom verschijnen er steeds meer smaakmakers om het glaasje leidingwater op te fleuren. -
Wat Eten We Vandaag: Cheeseburger met uienringen en burgersaus
Cheeseburgers en uienringen: dat is toch fantastisch comfort food? Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. En de uienringen en burgersaus maak je gewoon helemaal zelf. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten
Deze belegde kampioentjes zijn ideaal voor wie met de lunch een fikse portie groenten binnen wil krijgen. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje.