Wat Eten We Vandaag: Haagse bluf met amandelkoekjes
Haagse bluf, een bijzondere naam voor een bijzonder lekker toetje. De naam verwijst naar een eigenschap zogenaamd kenmerkend voor Haagse mensen. Namelijk de behoefte om iets groter voor te doen dan dat het daadwerkelijk is. Grappig is dan ook de symboliek van het opgeklopte eiwit.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 50 gr amandelkoekjes
- ½ el citroensap
- 1 ei
- 50 ml bessensap
- 125 gr fijne suiker
- Pure chocolade
- 1 takje munt
- 10 bosbessen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt
Deze vegan crumble met rood fruit is lekker als uitgebreid ontbijt in het weekend of als tussendoortje. Het ziet er smaakvol uit en is ook nog eens makkelijk te maken. De kokosyoghurt kan eventueel vervangen worden elke andere vegan yoghurt naar keuze. -
PREMIUMKoken & Eten
Stephanie (22) liet 250.000 suikervrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktleider te worden’
Stephanie Troost (22) deed met haar Lica Drinks een gooi naar de titel ‘Meest Veelbelovende Jonge Ondernemer 2022'. Het bleef bij een nominatie, maar haar pre-mixed cocktails zonder toegevoegde suikers gaan als een speer. Troost zegt proost. -
PREMIUM2
Jonnie en Thérèse snappen niets van sluiting Noma: ‘Dacht dat hij het perfect voor elkaar had’
Zoals zovelen zijn Jonnie en Thérèse Boer volslagen verrast door de aankondiging dat het wereldberoemde driesterrenrestaurant Noma in Kopenhagen gaat sluiten. ,,Je zou bijna zeggen dat het een marketingstunt is.” -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel
Pasta Alfredo is het pastagerecht met boter en Parmezaanse kaas en is vernoemd naar zijn bedenker: Alfredo di Lelio. De Italiaan maakte het recept meer dan honderd jaar geleden in zijn restaurant in Rome. Nog steeds smullen we van dit romige gerecht waar je instant een goed gevoel van krijgt.
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Griekse traybake
Misschien ken je hem nog? De pasta die viraal ging op TikTok. Dit gerecht is een afgeleide daarvan. Met wat groente, een smaakvolle olie, aardappeltjes en een flink stuk feta kun je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel toveren. -
PREMIUM6
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.