Wat Eten We Vandaag: Haverkoek XXL

Een zondag zonder bakken, is als een appeltaart zonder slagroom: prima, maar niet optimaal. Dus gaan we direct beginnen aan een haverkoek XXL met macadamianoten en witte chocolade. 

Bakken
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 6

Ingrediënten
175 g roomboter op kamertemperatuur
- 195 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei
- zout
- 150 g bloem
- 180 g havervlokken
- 1 tl baksoda
- 100 g macadamianoten
- 100 g witte chocolade
- 50 g gedroogde cranberry’s of kersen

Iced espresso per persoon
2 koppen espresso of sterke koffie
- flinke handvol ijsblokjes
- melk en suiker naar smaak

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Haverkoek XXL © 24Kitchen
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.