Wat Eten We Vandaag: Hotdog met Joppie & Perrysaus
Wie kent ’m niet? De Amerikaanse hotdog. In plaats van mayonaise en ketchup gaat er een dot geheime Joppie & Perrysaus overheen. Hoe je deze saus maakt verklappen we in de video.
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Zoetzure rode kool
- 200 ml witte wijnazijn
- 50 ml water
- 50 g suiker
- 2 tl korianderzaad
- 200 g rode kool
Joppie & Perrysaus
- 1 kleine ui
- 200 ml zonnebloemolie
- 1 el vadouvan (kerrie)
- 1 ei
- ½ el Dijonmosterd
- 1-2 el witte wijnazijn
- zout en peper
Krokante ui
- zonnebloemolie om te frituren
- 2 uien
- zout
- 50 g bloem
- 4 hotdog-worsten
- 4 zachte hotdog-broodjes
Benodigdheden
Frituurpan met olie, keukenpapier, grillpan, zeef (optioneel)
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
Biertje is populairder dan voor de coronapandemie
Nederlanders kochten in de eerste drie maanden van het jaar iets meer bier dan in dezelfde periode van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie een crisis veroorzaakte. Brouwers verkochten vooral meer van de drank voor thuisgebruik, het herstel in de horeca bleef achter door de lockdown in januari. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded nacho’s met kip
Ondanks dat het recept anders beweert is deze berg nacho’s overgoten met gesmolten kaas, pittige salsa en sour cream níet bedoelt om te delen. Goed, misschien één chipje dan. -
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Wat Eten We Vandaag: Gekonfijte kippenpoten met frieten en sperziebonen in mosterddressing
Vandaag pakken we uit met gekonfijte kippenpoten en zelfgemaakte frieten. Konfijten is een techniek waarbij vlees langdurig wordt gegaard op een lage temperatuur. Dit maakt het vlees extra mals.
-
PREMIUMOVER DE TONG
Eigenheid, lol en rollend naar huis bij Bij Maarten in ’t Koetshuis in Vaassen
Bij Maarten in ’t Koetshuis ligt aan het Maarten van Rossemplein in Vaassen. Niet de lekker directe historicus Maarten van Rossem die we kennen van tv, maar de Gelderse versie uit 1500, die nietsontziend te werk ging. Nu is er nog een Maarten: sinds maart 2020 zijn Maarten en Desirée Noijens de nieuwe uitbaters van ’t Koetshuis, dat naast Kasteel Cannenburgh ligt. Samen streven ze gastvrijheid, persoonlijkheid en gezelligheid na. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback.