Wat Eten We Vandaag: Italiaanse snert met roggebrood en spek
Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: wij geven ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1/4 knolselderij, in blokjes
- 1 prei, in halve ringen
- 1 winterpeen, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 10 gr Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
- 2 el olie
- 1 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 blikken doperwtjes extra fijn à 400 gram
- 4 runderbraadworsten
- 100 gr magere spekblokjes
- Peper en zout
- 100 gr Fries roggebrood
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Bijna driekwart van de afvallers geeft supermarkt de schuld als het niet lukt’
Het nieuwe jaar is van start gegaan en 25 procent van de Nederlanders geeft aan coronakilo's met zich mee te dragen. Genoeg reden om weer te starten met een gezonde levensstijl. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit echter lastig kan zijn door alle ongezonde verleidingen en onduidelijke etiketten in de supermarkt. -
Wat Eten We Vandaag: Rucolastamppot met citroen en scholfilet
Scholfilet is een mooie toevoeging aan onze zomerse rucolastamppot met citroen en milde cottage cheese. Nog een beetje extra pit? Voeg dan wat geraspte Parmezaanse kaas toe. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Wat Eten We Vandaag: Regenboogforel uit de oven met aardappel en paprika
Zet een feestelijk gerecht op tafel met onze heerlijke regenboogforel uit de oven. Wij serveren deze forel met een zelfgemaakte kruidenboter. Idealiter maak je deze al een paar dagen van tevoren. Zo wordt de smaak van de kruiden echt goed opgenomen in de boter. -
Wat Eten We Vandaag: Witte winterbowl
Onder een dun laagje witte kool rauwkost en witte tzatziki dipsaus zit een kleurrijke selectie gegrilde groenten. Door rijst als basis te nemen is deze bowl een complete maaltijd.
-
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie. -
PREMIUM
Over de Tong Iets meer pit mag best bij Ensemble Gastro en Bar
Zo rond de jaarwisseling heeft veel horeca even de deuren gesloten, een adempauze na de kerst en richting een nieuw, onzeker jaar. Maar even zoeken leert dat Ensemble Gastro en Bar in Zwolle wel open is voor afhaal en bezorging. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig?