Italiaanse snert met roggebrood en spek.
Volledig scherm
Italiaanse snert met roggebrood en spek. © Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Italiaanse snert met roggebrood en spek

Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: wij geven ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.

  1. Wel of geen eten afhalen in pretparken en dierentuinen: eindelijk duidelijkheid

    Wel of geen eten afhalen in pretparken en dierentui­nen: eindelijk duidelijk­heid

    Er wordt landelijk een uitzondering gemaakt voor het afhalen van eten en drinken in pretparken en dierentuinen: dit mag vanaf donderdag wel. Horecagelegenheden in bioscopen en casino’s blijven nog gesloten. Dit maakte het kabinet dinsdagavond bekend. Bij de parken was hier lange tijd onduidelijkheid over: zo verkocht de Efteling voor de sluiting nog wel consumpties, maar bijviirbeeld Dierenrijk Nuenen niet. Vanaf donderdag mogen pretparken en dierentuinen in het geheel hun deuren weer openen.
  2. Zelf bepalen hoe duur je eten is en waar het vandaan komt, dat is het idee achter Onze Markt
    PREMIUM
    VIDEO

    Zelf bepalen hoe duur je eten is en waar het vandaan komt, dat is het idee achter Onze Markt

    Baas worden over je eigen voedsel. Dat is het idee achter de consumentenbeweging die vier jaar geleden in Frankrijk begon met het verkopen van melk onder het eigen label C’est qui le patron, oftewel ‘Wie is de baas’. Inmiddels verkopen bijna alle Franse supermarkten dertig C’est qui le patron-producten zoals groenten, zuivel en bier. Onder de naam ‘Onze Markt’ begint de beweging nu ook in Nederland.
  1. Wat Eten We Vandaag: Red velvet cake
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Red velvet cake

  2. Wat Eten We Vandaag: Burrito met kip
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Burrito met kip