Wat Eten We Vandaag: Jambalaya met bonen en cashewnoten
Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse ‘jambon’, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en bereid je met bonen en noten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 gr sperziebonen
- 1 vleestomaat
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl cajunkruiden
- 100 gr basmatirijst
- 400 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 50 gr ananasstukjes uit blik
- 200 gr kidneybonen
- Tabasco
- 40 gr ongezouten cashewnoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke hummus
Het geheim van een smeuïge hummus is volgens ons? Een goede hakmolen of foodprocessor. Kook bovendien de voorgekookte kikkererwten. Dat maakt ze nog smeuïger. -
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito. -
Wat Eten We Vandaag: Minestronesoep met kip en groenten
Soep is een ideaal gerecht om restjes groente, pasta of vlees in te verwerken. In dit recept gebruiken we kip en pasta, maar die kun je uiteraard ook vervangen door gehaktballetjes en rijst. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische tjap tjoy
Tjap tjoy betekent in het Nederlands ‘gemengde groenten’. Wij gaan voor een variant met onder andere kastanjechampignons en witte kool, maar je kunt in principe alle stevige groenten gebruiken die je in huis hebt. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde avocado caprese
Deze gegrilde avocado is gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum: een salade caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.