Wat Eten We Vandaag: Kipstoof met tomaat en oregano

Het geheim van dit Italiaanse recept? De kipstoof op laag vuur minimaal 20 minuten laten stoven. En geloof ons, dat is het wachten meer dan waard. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Volledig scherm
Kipstoof in tomatensaus © 24Kitchen

Kipstoof
600 g kippendijfilets
- zout en peper
- scheut olijfolie
- 1½ sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 400 g gepelde tomaten (blik)
- 6 takjes oregano

Salade
½ sjalotje
- 1 tl Dijonmosterd
- 2 el citroensap
- zout en peper
- 5-6 el olijfolie
- 1-2 tl honing
- 1 krop botersla/kropsla

Stokbrood of zuurdesembrood

Benodigdheden
Diepe koekenpan of braadpan met dikke bodem

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wijntip van de week

Wil je een lekker wijntje bij dit recept nemen?

Probeer deze Gran Comensal uit Spanje. Deze dieprode, granaatappel kleurige wijn is een blend van Tempranillo en Merlot. Bij het ruiken en proeven van de wijn komen aroma’s van kersen vrij met een hint van chocola, kruiden en verse tabakbladeren. Dat matcht perfect bij deze kipstoof, want de smaken van deze stoof en van de wijn vullen elkaar aan. De afdronk is mooi rond.

Heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.