Wat Eten We Vandaag: Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade

Het is sinterklaas! Dat betekent dat we eigen chocoladekruidnoten met karamel-zeezout gaan bakken. Tip: maak het deeg 1 à2 dagen van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken, daar worden de kruidnoten alleen maar smakelijker van.

Bakken
Aantal stuks: 24
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Kruidnoten
- 5 g speculaaskruiden
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 150 g bloem
- 5 g bakpoeder
- 2 g zout
- 75 g zachte roomboter
- 70 g lichtbruine basterdsuiker
- 25 g stroop
- 1 el melk

Karamel-zeezout
- 75 g suiker
- 30 ml water
- 1 tl zeezoutvlokken

- 400 g pure chocolade

Benodigdheden
Keukenmachine, plasticfolie, bakpapier, afkoelrek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade © 24Kitchen