Wat Eten We Vandaag: Melanzane met parmezaan en basilicum

Het geheim van een goede Melanzane alla Parmigiana (en eigenlijk elk Italiaans gerecht)? Olijfolie. Het voegt niet alleen extra smaak toe, ook bindt het alle smaken. Laat het dus vooral rijkelijk vloeien. 

Hoofdgerecht: groente
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
Tomatensaus
- olijfolie om in te bakken (geen extra vierge)
- 3 tenen knoflook
- 800 g gepelde tomaten uit blik
- 1 el kristalsuiker
- peper en zout

Aubergines
- 2 dl bier
- 100 g bloem
- 2 eieren
- peper en zout
- zonnebloemolie om in te frituren
- 4 aubergines
- 100 g parmezaanse kaas
- 250 g buffelmozzarella
- 2 bosjes basilicum

Benodigdheden
Ovenschaal, rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Melanzane © 24Kitchen
  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.