Wat Eten We Vandaag: New York style cheesecake met chocolate chip cookies
De roemruchte New York cheesecake vindt zijn oorsprong in… jawel, New York! Het verschil zit in de bereiding: in plaats van laten opstijven in de koelkast bij een normale cheesecake wordt de New York cheesecake gebakken in de oven. Deze heerlijke variant met chocolate chip cookies-bodem is onweerstaanbaar.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 8 uur wachttijd)
Aantal porties: 10
Categorie: Bakken
Ingrediënten:
- 200 gr chocolate chip cookies + extra ter decoratie
- 90 gr roomboter
- 900 gr roomkaas
- 250 gr suiker
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- 1 el maïzena
- 50 gr chocolade druppels
- 100 gr pure chocolade
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarin je eieren pocheert in een mix van tomaten en kruiden. Wij voegen Cheesepop toe aan dit gerecht: knapperige kaasbolletjes van 100 procent kaas die zorgen voor een lekkere bite. Houd je nog wat Cheesepop® over? Ze smaken ook heerlijk bij de borrel, als topping op een salade of als croutons in je soep. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus
Geef wortels een twist met harissa, een geurige peperpasta, en tahin, dat lijkt qua textuur op pindakaas en is gemaakt van sesamzaadjes. Deze ingrediënten worden veel gebruikt in het Midden-Oosten, waar ze meester zijn in het gebruik van smaakvolle kruiden.
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Wat Eten We Vandaag: Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt
Zwarte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Die kun je dus gerust gebruiken als basis van een voedzame maaltijdsoep.