Wat Eten We Vandaag: Noedels met gemarineerde speklapreepjes
Dit snelle, simpele gerecht is ontzettend smaakvol. Door de sesamzaadjes te roosteren en toe te voegen aan de noedels, krijgen deze een verrassend lekkere smaak. De speklapjes marineren we in allerlei smaakmakers voor een ware smaakexplosie.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachttijd
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 speklapjes
- 4 el ketjap
- 2 el gemberpoeder
- 1 el citroensap
- 3 el sesamolie
- 3 el sesamzaadjes
- 2 el olijfolie
- 150 gr mihoen
- 200 gr sugarsnaps
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
3
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
Wat Eten We Vandaag: Toast met champignons, spinazie & feta
Wil jij meer groenten eten? Krijg een goede portie vitaminen binnen tijdens de lunch met deze toast met champignons, spinazie en feta. Supersimpel om te maken en ideaal, want je hebt gelijk meer dan de helft van je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
Venkel, room en kaas zijn een match made in haven. In dit gerecht zit deze gouden combinatie van ingrediënten verwerkt. Dit ovengerecht maken we af met krieltjes en kip voor een goed gevulde maaltijd.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
-
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’