Wat Eten We Vandaag: Olijfolie-dips
Olijfolie van hoge kwaliteit met een beetje zout smaakt al heerlijk, maar wij bedachten nog 3 varianten met een verrassende twist: een balsamico dip, een frisse dip met citroen en dragon en een spicy dip met chili en gerookte paprikapoeder.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 3
Categorie: variabel, borrel
Ingrediënten balsamico-olijfoliedip:
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- ½ tl gedroogde basilicum
- ½ tl gedroogde oregano
- ¼ tl gedroogde tijm
- ¼ tl knoflookpoeder
- Mespuntje peper en zout
Ingrediënten citroen-dragon olijfoliedip:
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- ½ tl gedroogde dragon
- ¼ tl gedroogde rozemarijn
- Mespuntje peper en zout
Ingrediënten spicy paprika olijfoliedip:
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 1 el appelcider azijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken
- ½ tl gedroogde peterselie
- ¼ tl knoflookpoeder
- ½ tl komijnzaad
- Mespuntje peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kip met oosterse saus
Dit gerecht met kip in oosterse saus, groenten en cashewnoten is makkelijk te maken zonder pakjes en zakjes. Daarnaast is het ook nog eens een budgetrecept. Lekker voor de smaak en de portemonnee. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
MET POLL9
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban.
-
Wat Eten We Vandaag: Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
Deze lunch zit vol met groenten en is een plaatje om te serveren. De ‘smash’ is een heerlijke groene spread van erwten en edamame bonen, ook wel bekend als sojabonen. Door de citroen kort te grillen, krijgt deze een lekkere, rokerige smaak. Heerlijk als finishing touch. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Hutspot met klapstuk
Hutspot wordt jaarlijks traditiegetrouw op 3 oktober in Leiden gegeten ter ere van het Leidens ontzet. Na de 80-jarige oorlog vluchtten de Spanjaarden uit de bezette stad. Ze moeten haastig zijn vertrokken, want op de schans stond nog een pot met wortelen, uien, vlees en pastinaken op het vuur. Vandaag de dag bekend als hutspot. -
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht.