Wat Eten We Vandaag: Paella met zeevruchten

De zomer is pas over wanneer wij besluiten dat hij over is. Door deze zonnige paella met zeevruchten op tafel te toveren rekken we ’m nog even. Buen provecho!

Hoofdgerecht: zeevruchten
Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
50 ml olijfolie
- 1 kg zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis)
- 1 l visbouillon
- 0.05 g saffraan (1 zakje)
- ½ witte ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode paprika
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 250 g gezeefde tomaat
- 400 g korte korrel rijst (zoals risotto rijst)
- Zout en peper
- 1 citroen
- ¼ bosje peterselie

Benodigdheden
Grote brede pan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Zin in wijn? Ga eens voor deze Gallo Grenache rosé. Bij de garnalen, mosselen en inktvis in deze paella past een lekkere lichte en sappige wijn, bij voorkeur een fruitige rosé. Deze Gallo Grenache rosé is een frisse en fuitige wijn, met voldoende smaak om ook op te boksen tegen de risottorijst met paprika en knoflook. Kortom een heerlijke combinatie, die ook als nazomer wijn lekker is om als aperitief te drinken.

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Paella met zeevruchten © 24Kitchen
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.