Wat Eten We Vandaag: Paprika-tomatensoep met tortelloni en druiven
Paprika, tomaten en druiven vormen een ogenschijnlijk vreemde combinatie. Toch werken deze ingrediënten ontzettend goed samen in deze romige zoete soep. De tortelloni en walnoten geven het gerecht een hartige twist; een mooie paprika-tomatensoep voor een koude dag.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 500 gr rode druiven
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 450 gr pastasaus Napolitana
- 650 ml water
- 500 gr kaas tortelloni’s
- 55 gr walnoten, fijngehakt
- 250 gr ricotta
- 50 ml walnootolie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus
Je kunt allerlei kanten op met bloemkool. Rooster de bloemkoolroosjes bijvoorbeeld eens in de oven met wat kruiden en olie. Verrassend lekker is deze maaltijd met gehaktballen en een zelfgemaakte uienjus. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 6
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
PREMIUM
Koken & eten Mysterieuze hoofdinspecteur Michelin over nieuwe Belgische gids: 'Natuurlijk kunnen er morgen sterren sneuvelen’
Eindelijk een feestje of het zoveelste verdriet? Morgen weet de culinaire elite het, want ondanks een dubbele lockdown wordt dan de nieuwe Belgische Michelingids — en dus de bijbehorende verzameling sterren — voorgesteld. Nederland komt in het voorjaar pas aan de beurt. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
Het nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes. -
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord. -
Wat Eten We Vandaag: Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen
Chowder is een Amerikaanse vissoep. Traditioneel gezien wordt deze soep gemaakt met melk of room. Aardappels zorgen ervoor dat het een dikke en gebonden soep wordt. In deze variant wordt gekozen voor stukjes tomaat ter vervanging van de room. Net even wat lichter dus.