Wat Eten We Vandaag: Peperonata met gegrilde biefstuk en polenta
Peperonata, ken jij het al? Dit klassieke Italiaanse groentegerecht kan op tal van manieren geserveerd worden. Als bijgerecht bij vlees of vis, als antipasto, door de pasta of op een knapperige bruschetta. Wij serveren de peperonata bij een romige polenta met gegrilde biefstuk.
Bereidingstijd: 70 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s, in kwarten
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 gr snoeptomaten, gehalveerd
- 25 gr zwarte olijven, fijngehakt
- peper en zout
- 900 ml water
- 180 gr polenta
- 1 el roomboter
- 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 400 gr biefstuk
- 15 gr basilicum, grof gehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
PREMIUMKoken & Eten
Helpt cola écht tegen misselijkheid? Dit zegt voedingsexpert over deze remedie
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: helpt cola écht als je misselijk bent? -
Wat Eten We Vandaag: Snelle cinnamonrolls met banaan
Cinnamon rolls, wie is er niet gek op? Deze kaneelbroodjes met banaan zijn ontzettend makkelijk te maken. Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Aspergesoep met mascarpone en zalmsnippers
Asperge: de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Wij wisten niet hoe snel we ons winkelmandje vol moesten laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte aspergesoep, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.
-
Koken & Eten
Hoe komt het dat exotisch fruit zoals een banaan weken onderweg is en toch pas op de fruitschaal rijpt?
Als je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange reis achter de rug. Gemiddeld zijn ze vijf weken onderweg. Zelfs dan zijn ze groen, hoe kan dat? -
PREMIUM
Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht. -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.”