Wat Eten We Vandaag: Pittige pepperonipizza
Pepperoni is een scherpe variant van salami. Deze pizza is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en is dus geen echte Italiaanse klassieker. De pizza is gemaakt met een gemakkelijke, pittige tomatensaus van chilivlokken en tomatenblokjes en is naast pepperoni belegd met bimi en romige mozzarella.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 9 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el gedroogde oregano
- Peper en zout
- 100 gr bimi (aspergebroccoli)
- 2 pizzabodems
- 12 plakjes pepperoni
- 200 gr mozzarella
- 4 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladecake met hazelnoten
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met spek en ei
Flammkuchen is een Duits recept voor een soort plattaart. Het deeg wordt heet gebakken, vandaar de naam, Flammkuchen. Vaak worden de toppings crème fraîche, spek en ui gebruikt. In dit recept wordt daar kaas en ei aan toegevoegd.
-
PREMIUM4
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Thaise salade met pittig gehakt
Deze salade wordt ook wel Larb-salade genoemd en bestaat uit gehakt, verse kruiden en een Thaise dressing. De dressing is zoet en zout tegelijkertijd en bevat typisch Thaise ingrediënten zoals vissaus, limoen en gembersiroop. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.