Wat Eten We Vandaag: Pompoen-appelsoep met geitenkaas
Deze pompoensoep met appel én gember is lekker, makkelijk en ook nog eens gezond! De topping van geitenkaas en pompoenpitten maakt het helemaal af.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 3 appels
- 1 winterpeen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 liter water
- 2 groente bouillonblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen gember
- Peper en zout
- 15 gr koriander
- 150 gr geraspte belegen geitenkaas
- 100 gr pompoenpitten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Naanpizza met broccoli en mozzarella
Naanpizza; heb jij dit al wel eens geprobeerd? Wij maken onze naanpizza vegetarisch met broccoli, mozzarella en olijven, maar je kunt hem natuurlijk beleggen met al jouw lievelingstoppings. -
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt. -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto
De portobello is een kastanjechampignon waar je veel kanten mee op kunt. Door de grootte van deze paddenstoel, is de portobello erg geschikt om te vullen met andere ingrediënten. Wij vullen deze heerlijke champignon met geitenkaas en pistache-peterseliepesto; een simpel, maar onwijs lekker voorgerechtje. -
Wat Eten We Vandaag: Zwarterijstbowl met tahinsaus
Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit? Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken.
-
Wat Eten We Vandaag: Romige vissoep met aardappeltjes en broccoli
Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Heerlijk voor op een koude dag. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
Servies van ‘milieuvriendelijk’ bamboe uit de handel vanwege gevaarlijke gifstoffen
Serviesgoed van bamboe en melaminekunststof, zoals bekers die voor ‘to go’ worden gebruikt, mag niet meer worden verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het servies gifstoffen afgeeft wanneer het in contact komt met warmte. Dat kan leiden tot maagirritatie. Vooral voor kleine kinderen is deze stof gevaarlijk.