Wat Eten We Vandaag: Pumpkin pie met kokosslagroom
Pumpkin pie is een klassiek Amerikaans recept voor in de herfst en vroege winter. Voor de vegan slagroom zet je de kokosmelk 24 uur van tevoren in de koelkast. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 60 minuten wachttijd)
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 800 ml kokosmelk (2 blikken)
- 1 el kokosolie
- 155 gram bloem
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 55 gr santen (harde kokoscrème)
- 4 el ijskoud water
- 800 gr pompoenblokjes
- 180 ml kokosmelk
- 150 gr lichtbruine suiker
- 60 ml ahornsiroop
- 30 gr maïzena
- 3 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille extract
- 1 pakje slagroomversteviger
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen
-
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje. -
Wat Eten We Vandaag: Citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille
Saffraan is een bijzonder kruid en wordt gebruikt om smaak, kleur en aroma toe te voegen aan de kip. Naast saffraan is citroen ook een smaakmaker in dit gerecht. Combineer de kip met een kleurrijke ratatouille en serveer beide gerechten in mooie grote schalen voor een luxe uitstraling.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met spinazie en citroenboter
Pasta is altijd een goed idee, je kunt er namelijk oneindig mee variëren. Wil je een keer een iets nieuws proberen? Kies dan voor deze makkelijke pasta met spinazie en zelfgemaakte citroenboter. In dit recept gebruiken we enkel de schil van de citroen, wat een frisse citroensmaak geeft zonder dat het zuur wordt. Ook fijn: de pasta staat binnen 20 minuten op tafel. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.