Wat Eten We Vandaag: Rijkelijk belegde desembroodjes
Kies eens voor desembrood als lunch. Deze broodsoort wordt zonder gist bereid en is rijk van smaak. Wij beleggen het brood op drie verschillende manieren. Ga jij voor brie met frambozen, parmaham en mozzarella of een zelfgemaakte dille-erwtenspread met gerookte zalm?
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 3
Categorie: ontbijt & lunch
Ingrediënten:
- 5 plakjes brie
- 3 sneden desembrood
- 1 tl balsamicocrème
- 4 frambozen
- 3 blaadjes munt
- 1 tl roomboter
- 3 plakken parmaham
- 2 aardbeien
- 3 mini mozzarellabolletjes
- 4 basilicumblaadjes
- 100 gr tuinerwten, gekookt
- 4 gr verse dille
- 150 gr zuivelspread
- Peper en zout
- 20 gr gerookte zalm
- 1 radijsje
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de Tong
Bij Auberge ’t Asje draait het om de houtskool-ervaring
Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad -
Wat Eten We Vandaag: Haricots-vertssalade met knapperige ham
Deze salade van haricots verts, ook wel bekend als de chique versie van sperziebonen, is ideaal als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd. Door de haricots verts kort te koken blijven ze lekker crunchy, heerlijk in combinatie met de knapperig gebakken rauwe ham. -
Wat Eten We Vandaag: Knapperige tortilla’s met tomatensalsa
Deze Mexicaanse tortilla’s zet je binnen een handomdraai op tafel. Lekker krokant gebakken en met een pittige salsa: de mini tortilla’s zijn ideaal als borrelhapje. Tomatensalsa over? Deze is ook heerlijk als dip bij de borrel. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. -
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus.