Volledig scherm
Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen © Miljuschka's Street Food Vietnam

Wat Eten We Vandaag: Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen

Een heerlijke Vietnamese rijstsoep. Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Rijstsoep
3 cm gemberwortel
- 1 1⁄2 l kippenbouillon
- 140 g jasmijnrijst
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 el vissaus
- zout en versgemalen zwarte peper
- stuk kombu van 4 x 4 cm (optioneel) 

Topping
1-2 cm gemberwortel
- olie
- 250 g kipgehakt of gegaarde kippendijen
- 1 el vissaus
- versgemalen zwarte peper
- 6 takjes koriander
- 1 grote witte ui
- 1 groene chilipeper
- 4 el gedroogde garnalen

Benodigdheden
vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.