Wat Eten We Vandaag: Rode viscurry met kokos
Wist je dat een Thaise curry wordt gemaakt van verse kruiden of pasta’s en een Indiase curry van gedroogde specerijen? Deze Thaise rode viscurry met kokos, kabeljauw en aubergine is een lekker pittig gerecht door de rode currypasta. De combinatie met de romige kokosmelk en het frisse limoensap zorgt voor de perfecte smaakbalans.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 sjalot
- 3 el zonnebloemolie
- 30 gr Thaise rode currypasta
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 300 ml kokosmelk
- 50 gr spinazie
- 2 tl vissaus
- 1 limoen
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 140 gr zilvervliesrijst
- 250 gr kabeljauwfilet
- 3 takjes koriander
- 2 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMRecensie5
De ervaring bij Brasserie Het Jachthuis in Hoog Soeren had heel anders (lees: beter) kunnen uitpakken
Brasserie Het Jachthuis ligt in Hoog Soeren, omsloten door bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo en midden op de Veluwe. Voorheen het jachthuis van koning-stadhouder Willem III, nu een plek met passie voor gastronomie. De keuken is eerlijk, puur en ambachtelijk, waarbij het mooiste van Frankrijk met het beste van de Veluwe wordt gecombineerd.Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad -
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder.
-
Wat Eten We Vandaag: Tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst
Een tajine brengt sfeer in de keuken en smaak op je bord. Gebruik je een tajine voor de eerste keer, laat deze eerst 24 uur weken in water. Zo voorkom je dat de tajine barst tijdens het koken. Deze tajine met groenten en eendenborst smaakt heerlijk met een stukje Turks- of platbrood. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauwburger met dillesaus en groentefriet
Een burger met frietjes, dat is toch echt comfort food? Wij steken deze gouden combinatie in een verantwoord jasje met deze kabeljauwburger en groentefrietjes. Dit feestje op je bord maken we af met een zelfgemaakte dillesaus.