Wat Eten We Vandaag: Rosé gebakken zalm met salade van limabonen

Deze vrijdag mogen we onszelf verwennen met een op de huid gebakken zalm. Hier maken we een saus bij op basis van karnemelk, peterselie, mosterd en kappertjes. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 4 eieren
- olijfolie
- 2 rode uien
- 400 g gekookte limabonen (blik)
- 3-4 stengels bleekselderij
- 4 zalmfilets met vel
- zout en peper

Karnemelkdressing
½ el grove mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- 5 el olijfolie
- 2 el kappertjes (pot)
- 1 bos bladpeterselie
- 2 el karnemelk
- zout en peper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Rosé gebakken zalm © 24kitchen
  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.