Wat Eten We Vandaag: roze koek van ome Joop

Zondag bakdag! En dan is er toch weinig lekkerder dan een goede, zelfgemaakte roze koek van ome Joop, oftewel van Job. Zelf maken is natuurlijk lekkerder en je kunt extra veel maken, zodat je er de rest van de week nog van kunt genieten!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 100 g roomboter
- 150 g kristalsuiker
- 150 g amandelmeel
- 150 g patentbloem
- 2 eieren
- 3 g zout
- 100 g witte chocolade
- 50 cl zonnebloemolie
- 1 el rode kleurstof
- 500 g dikke Griekse yoghurt
- 4 el vanillesuiker
- 1 el groene kleurstof
- Handje gepelde ongezouten pistachenoten

Benodigdheden:
- Keukenmachine met vlinderhaak, bakpapier, ronde springvorm 24 cm, spatel, plastic spuitzak met spuitmondje

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.