Wat Eten We Vandaag: Sinterklaas rockyroad-blondie
Bij Sinterklaasavond hoort natuurlijk iets lekkers. De blondie is het zusje van de brownie, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is de lekkernij niet op basis van witte chocolade. De blondie wordt smeuïg dankzij de toevoeging van boter en basterdsuiker.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 1 uur en 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 16
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 180 gr ongezouten roomboter
- 1 el olie
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- ½ tl zout
- 250 gr lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille-extract
- 75 gr ongezouten geroosterde hazelnoten
- 125 gr kruidnoten
- 140 gr witte chocolade
- 70 ml slagroom
- 1 tl speculaaskruiden
- Toppings
- 50 gr chocoladekruidnoten
- 25 gr taaitaai
- 50 gr mini chocoladelettertjes
- 100 gr sint snoepgoed (schuimpjes en tumtum)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Cavolo nero lijkt qua smaak en bereiding een beetje op boerenkool. De koolsoort vindt zijn oorsprong in Italië en wordt in Nederland ook wel palmkool genoemd. -
Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met krokante pancetta en geitenkaas
De naam zegt het al: zuurkool heeft een zure smaak, en valt daarom goed te combineren met zoute pancetta en romige geitenkaas. Een vullende winterse maaltijd met een diversiteit aan smaken. -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt. -
PREMIUM
De groenten uit de potjes van Hak worden 100 procent biologisch: ‘Het moet, de grond raakt uitgeput’
Rode bieten, boerenkool, sperziebonen of rabarber. Wat er ook op het menu staat, alle groenten en peulvruchten van Hak die in Nederland worden geteeld zijn binnen nu en vijf jaar gegarandeerd biologisch. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
-
-
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
Wat Eten We Vandaag: Appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel
Appelflappen zijn een typisch Nederlandse lekkernij. Naast appel gebruiken we walnoten, honing en sinaasappelrasp voor de vulling. Qua appelsoort kun je alle kanten op; de Elstar appel bijvoorbeeld is in deze periode volop verkrijgbaar, en heeft een fris zoete smaak.