Wat Eten We Vandaag: Sjasliek met zigeunersaus
Een vleesspies gemaakt van stukken varkenshaas, ui en paprika in een marinade van paprikapoeder en knoflook. Dan hebben we het natuurlijk over de sjasliek! Serveer daar een zigeunersaus bij en je bent de (barbecue)held van de dag.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Marinade
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl Cayennepeper
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder (zoet)
- 1 tl paprikapoeder (zoet)
- 1 tl gemalen koriander
- 4 el Olijfolie
- Zout en peper
Sjasliek
- 600 g Varkenshaas
- 1 grote witte ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
Optioneel: zigeunersaus*
- 2 el olijfolie
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- zout en peper
- 70 g tomatenpuree (1 blikje)
- 4 augurken (zoetzuur)
- 300 ml groentebouillon
- 3 el tomatenketchup
- 1 el suiker
- 1 tl azijn
- 1 tl sambal badjak
Benodigdheden
Metalen spiesen (of houten spiesen geweekt in water)
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Viskebab met remouladesaus en zoete aardappel
Sta jij deze zomer op de camping en ben je klaar met pannenkoeken en pastasalade? Tijd voor wat nieuws. Wat dacht je van viskebab van kabeljauwhaas met remouladesaus? Chef Job en Perry geven je het recept. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Zwarterijstbowl met tahinsaus
Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit? Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken. -
Wat Eten We Vandaag: Kip met pesto en spek uit de oven
Een gerecht waar je bijna geen omkijken naar hebt: kip met pesto en spek uit de oven. De rode pesto maak je eventueel zelf op basis van zongedroogde tomaat, cashewnoten en parmezaanse kaas. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.
-
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta met kipfilet in parmaham
De combinatie van pasta en kip is altijd goed! In dit recept is de pasta heerlijk romig door de toevoeging van roomkaas. De kip heeft een lekkere twist doordat deze is gewikkeld in parmaham. Deze heerlijke pasta staat binnen no-time op tafel. -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel. -
Koningin Máxima is megafan van deze zeewierburger (en hij ligt nu bij de Albert Heijn)
Europa lijkt al overtuigd van de oer-Hollandse culinaire uitvinding van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer en zelfs koningin Máxima is fan. Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws: vanaf deze week is de The Dutch Weed Burger ook te vinden in de schappen van Albert Heijn.