Wat Eten We Vandaag: Sjasliek met zigeunersaus

Een vleesspies gemaakt van stukken varkenshaas, ui en paprika in een marinade van paprikapoeder en knoflook. Dan hebben we het natuurlijk over de sjasliek! Serveer daar een zigeunersaus bij en je bent de (barbecue)held van de dag. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Marinade
2 teentjes knoflook
- 1/2 tl Cayennepeper
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder (zoet)
- 1 tl paprikapoeder (zoet)
- 1 tl gemalen koriander
- 4 el Olijfolie
- Zout en peper

Sjasliek
600 g Varkenshaas
- 1 grote witte ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika

Optioneel: zigeunersaus*
- 2 el olijfolie
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- zout en peper
- 70 g tomatenpuree (1 blikje)
- 4 augurken (zoetzuur)
- 300 ml groentebouillon
- 3 el tomatenketchup
- 1 el suiker
- 1 tl azijn
- 1 tl sambal badjak

Benodigdheden
Metalen spiesen (of houten spiesen geweekt in water)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Sjasliek met zigeunersaus © 24Kitchen