Volledig scherm
Slanke quiche met boerenkool en spinazie © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Slanke quiche met boerenkool en spinazie

Deze slanke quiche is ideaal voor wie minder koolhydraten wil eten en meer groenten. 

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Ingrediënten
- 250 ml half volle melk
- 5 eieren
- 2 eiwitten
- 100 g babyspinazie
- 100 g gesneden boerenkool
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kleine rode ui
- 2 el olijfolie
- 1 bakje tuinkers
- Selderijzout
- Peper

Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de ovenschaal met bakpapier of vet de ovenschaal lichtjes in met olijfolie.

2. Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Bewaar dit als topping. Snijd de rest van de ui in kleine blokjes.

3. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe. Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe. Verhit dit totdat de spinazie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

4. Voeg in een kom de eieren, het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, selderijzout en peper samen. Voeg de spinazie-mix toe en roer goed door. Giet het in een ovenschaal.

5. Verdeel de uienringen over de ovenschaal. Bak de quiche in de oven tot de eieren stevig zijn. Dit duurt ongeveer 55 minuten.

6. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Voeg vlak voor het serveren tuinkers toe als garnering. 

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: