Wat Eten We Vandaag: Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes
Wij brengen een oude klassieker terug! Tong Picasso was vooral in de jaren 60 en 70 erg populair. Picasso heeft overigens niks te maken met dit kleurrijke gerecht, maar dat maakt het niet minder lekker. Het fruit zorgt voor een verrassende match met de vettige vis.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vis
Ingrediënten:
- 300 gr ovenfrietjes
- 1 citroen
- 4 el mayonaise
- 1 kiwi gold
- 80 gr aardbeien
- 10 rode druiven
- 4 sliptongen
- ½ tl zout
- 1 tl peper
- 2 el bloem
- 3 el boter
- 4 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart-nacho’s met notencrumble
Appeltaart, heerlijk bij de koffie of thee. Wij steken het klassieke bakrecept in een nieuw jasje: zoete appeltaart nacho’s met een crumble van noten. Ideaal als tussendoortje of als snack voor de zoete trek. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.
-
Wat Eten We Vandaag: Brownie mugcake met kaneel
Trakteer een ander of jezelf op deze mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel. Gebruik voor dit recept een mok van 250 ml. -
-
-
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas
Een hartige bonbon, dat is nog eens een verrassing. Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal als je een wil uitpakken tijdens de lunch, maar kan ook als voorgerecht geserveerd worden.