Wat Eten We Vandaag: Soupe au pistou met kaascrostini
Dit Franse gerecht is een gezonde en vegetarische groentesoep met als finishing touch pistou. Pistou wordt ook wel de Provençaalse variant van pesto genoemd. Het is een saus die wordt gemaakt van verse basilicum, knoflook en olijfolie. In een vijzel stamp je de ingrediënten fijn tot een saus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 1 kleine courgette
- 1 kleine prei
- 4 kleine tomaten
- 2 el olijfolie
- 700 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 100 gr sugarsnaps
- ½ el gedroogde Provençaalse kruiden
- 200 gr gekookte witte bonen
- 2 takjes basilicum
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 klein stokbrood
- 100 gr geraspte oude kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
PREMIUMOVER DE TONG
Amerikaanser dan Ribhouse Texas in Epe wordt het niet
Ribouse Texas Epe is onderdeel van een formule die sinds 1990 bestaat. First class steaks en ribs in alle variaties op de kaart. Net als dry aged beef, verse kreeft en - je zou het niet verwachten - vegetarische gerechten. De bediening loopt in cowboykleding en doet er alles aan om de gast zich thuis te laten voelen. Entertainment is in verschillende vormen aanwezig en zit je vol, dan is een doggybag zo gevuld. Veel Amerikaanser wordt dit grillrestaurant in westernsfeer niet. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met beenham en vijgen
Wie is geen fan van flammkuchen? Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en de opties om te variëren met toppings zijn eindeloos. Wij gaan voor het perfecte gerecht voor deze koude herfst- en winterdagen: flammkuchen met zoete beenham en vijgen. Een heerlijke combinatie met de kastanjechampignons en rode ui.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMOVER DE TONG
Eigenheid, lol en rollend naar huis bij Bij Maarten in ’t Koetshuis in Vaassen
Bij Maarten in ’t Koetshuis ligt aan het Maarten van Rossemplein in Vaassen. Niet de lekker directe historicus Maarten van Rossem die we kennen van tv, maar de Gelderse versie uit 1500, die nietsontziend te werk ging. Nu is er nog een Maarten: sinds maart 2020 zijn Maarten en Desirée Noijens de nieuwe uitbaters van ’t Koetshuis, dat naast Kasteel Cannenburgh ligt. Samen streven ze gastvrijheid, persoonlijkheid en gezelligheid na. -
Wat Eten We Vandaag: Ginger ale mocktail met chocolade-vijgen
Ook als je geen alcohol drinkt of nog wat jonger bent, verdien je een lekker drankje. Deze mocktail is eenvoudig te maken met limoen, ginger ale en bruisend water. Een heerlijk alcoholvrij alternatief voor een feestelijke avond.