Wat Eten We Vandaag: Speltpizza met ricotta en gerookte zalm
Deze pizza met gerookte zalm is een verantwoorde keuze, ook voor doordeweeks. Helemaal als je kiest voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt een verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: Vis
Ingrediënten:
- 1 rol vers spelt-pizzadeeg
- 200 gr gezeefde tomaten
- 100 gr ricotta
- 50 gr kappertjes
- 200 gr gerookte zalm
- 3 takjes dille
- Verse zwarte peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chutneyburger
Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mango-chutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg. -
Heineken waarschuwt voor glasschilfers in bierflesjes
Heineken waarschuwt dat er glasschilfers kunnen zitten in bierflesjes van het merk. Het gaat om kleine flesjes (25 cl) zonder statiegeld met schroefdop. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Wat Eten We Vandaag: Wraps met gegrilde tonijn en wasabimayonaise
Wraps zijn de perfecte basis voor een makkelijke maaltijd en vervelen nooit. Je kunt blijven variëren met de ingrediënten. Deze wraps met gegrilde tonijn en wasabimayonaise zijn ontzettend voedzaam en staan snel op tafel. Wij zijn fan.
-
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Koken & Eten
Tiktokkers scoren met ‘gezonde cola’ waarin ze azijn verwerken
Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola zou zijn. De ingrediënten? Azijn die je normaal in je dressing verwerkt en bruiswater. Niet iedereen is enthousiast. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.