Wat Eten We Vandaag: Steak tartare
Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken. Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami-smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: lunch
Ingrediënten:
- 200 gr biefstuk
- 2 el dijon mosterd
- 1 tl zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 12 kapperappeltjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 klein stokbrood
- 1 friszure appel
- 4 mini augurken
- 2 eidooiers
- 75 gr waterkers
- ½ bosje tuinkers
- 1 tl grof zeezout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
Wat Eten We Vandaag: Olijfolie-dips
Olijfolie van hoge kwaliteit met een beetje zout smaakt al heerlijk, maar wij bedachten nog 3 varianten met een verrassende twist: een balsamico dip, een frisse dip met citroen en dragon en een spicy dip met chili en gerookte paprikapoeder. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: New York style cheesecake met chocolate chip cookies
De roemruchte New York cheesecake vindt zijn oorsprong in… jawel, New York! Het verschil zit in de bereiding: in plaats van laten opstijven in de koelkast bij een normale cheesecake wordt de New York cheesecake gebakken in de oven. Deze heerlijke variant met chocolate chip cookies-bodem is onweerstaanbaar. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”