Wat Eten We Vandaag: Surinaamse bami

Één van de gerechten waar Suriname beroemd (of berucht) om is: bami. Zoals het hoort bereiden we de bami met flink wat ketjap, kip en sambal. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
zout
- 1 gebraden kip of gebraden kipfilet
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 bos bladselderij
- 400 g eiermie
- ½ tl trassi
- zonnebloemolie
- 1 bouillonblokje
- 1 struik paksoi
- een scheutje water
- ketjap manis naar smaak
- ketjap asin naar smaak
- sambal van madame Jeanette*

Optioneel: Sambal van madame Jeanette
-  100 g Adjuma pepers
- 100 g madame Jeanette pepers
- 200 ml azijn
- zout

Benodigdheden
Plastic handschoentjes, schone glazen (weck)pot, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Surinaamse bami met kip © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.