Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vega
Ingrediënten:
- 250 gr tempeh
- 2 tl gemberpoeder
- 1/2 el sambal oetlek
- 50 ml ketjap manis
- 1/2 komkommer
- 2 el appelazijn
- 150 gr sperzieboontjes
- 3 el zonnebloemolie
- 150 gr voorgekookte zilvervliesrijst
- 6 el vegan pindasaus
- 2 bosuitjes
- 2 el seroendeng
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Wat Eten We Vandaag: Pindasoep met pompoen en gember
Een heerlijke soep met pindakaas. De zoete smaak van de pompoen gaat heel erg goed samen met pinda. Lekker met extra pit van de gember. Voor de liefhebber van een échte pittige smaak, voeg dan een rood pepertje toe. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met atjar en satésaus
Een loaded potato, maar dan met een Aziatisch tintje. Deze gepofte aardappel vullen wij met zelfgemaakte atjar, satésaus en stukjes komkommer. Helemaal veganistisch en bovendien heel makkelijk zelf te maken. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen.
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Havermelkflensjes met chocopasta en fruit
Deze heerlijke havermelk flensjes zijn misschien wel jouw nieuwe favoriete weekend-ontbijt. De chocopasta maak je helemaal zelf, ontzettend leuk om een keer de tijd voor te nemen. Serveer de flensjes met de chocopasta, vers fruit en poedersuiker. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit onbekende graan is rijk aan vitaminen, mineralen en ligt wat Solange betreft snel in alle supermarkten
Solange Domaye heeft een missie: het Afrikaanse graan fonio wereldwijd op de kaart zetten, in de strijd tegen de Oekraïnse graancrisis. Domaye is een hoogopgeleide moeder en ondernemer. En ze is consul van Tsjaad. ,,Door de oorlog ligt de graantoevoer stil en lijden veel mensen in Afrika extra honger.” Fonio is de oplossing, betoogt zij.