Wat Eten We Vandaag: Tomatensoep met gehaktballen

Ouderwetse tomatensoep zoals oma hem vroeger maakte. Daar gaan natuurlijk eigengedraaide gehaktballen in en vermicelli. Vergeet oma niet uit te nodigen voor een smaaktest. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Soep
1 l krachtige groentebouillon
- 1 ui
- 20 g roomboter
- 5 laurierbladeren
- 1 blikje tomatenpuree|
- 750 g rijpe verse tomaten
- 300 g soepgroenten
- 50 g lettervermicelli
- zout en peper

Gehaktballen
¾ witbrood
- 400 g half om half-gehakt of rundergehakt
- zout en peper
- 1 ei
- 2 tl grove Groninger mosterd
- roomboter voor besmeren brood

* optioneel: Soepgroenten zelf snijden
- 1 wortel
- 1 prei
- 3 stengels bleekselderij
- 3 takjes bladselderij

Benodigdheden
(passeer)zeef

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Tomatensoep met gehaktballen © 24Kitchen
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.