Wat Eten We Vandaag: Traybake kipdrumsticks en herfstgroenten
Een traybake is simpelweg een bakplaat vol met lekkers, een hele maaltijd bij elkaar. Een makkelijke manier om een heerlijk gerecht op tafel te zetten, waarbij alle smaken samen komen. Deze variant met herfstgroenten is ideaal voor een frisse dag in het najaar.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 1 uur wachttijd en 45 min oventijd)
Aantal porties: 2 personen
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 4 kipdrumsticks
- 4 el honing
- ½ citroen
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui
- 2 voorgekookte rode bietjes
- 400 gr winterpeen
- 300 gr pastinaak
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip
Krokante pastachips uit de airfryer: verslavend lekker en verrassend makkelijk te maken. Wij gebruiken farfalle, een vlindervormige pasta die ideaal is om te dippen in de zelfgemaakte pistache-pestodip. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle wokmaaltijd met garnalen
Deze snelle wokmaaltijd staat in een mum van tijd op tafel. Geloof ons, als je de zoete smaak van deze zelfgemaakte woksaus proeft, wil je nooit meer anders. De knapperige groenten zorgen voor een lekkere bite. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch.
-
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.