Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes
De feestdagen liggen dan wel achter ons, maar een mooi gerecht met varkenshaas kan altijd. Wij serveren deze klassieker met paddenstoelenroomsaus, aardappelpuree, gebakken peer en spruitjes. Een bord vol met heerlijke smaken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 1 harde peer
- 1 ui
- 250 gr kastanjechampignons
- 500 gr spruitjes
- 40 gr ongezouten roomboter
- 150 ml kookroom
- 3 tl juspoeder
- 1 varkenshaas (ongeveer 250 gr)
- 50 ml melk
- 4 gr bieslook
- 4 takjes peterselie
- Peper en zout
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Wat Eten We Vandaag: Pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst
Hollandse pot, maar dan net even anders dan normaal: pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst. De kabeljauw met kruidenkorst maakt de stamppot net wat verfijnder. Extra leuk: het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is juist erg makkelijk om te maken. -
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Melanzane met mozzarella
Een heerlijk, klassiek Italiaans recept dat we allemaal wel kennen: melanzane. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en dat is ook het basis ingrediënt van deze ovenschaal. Dit keer maken we ’m net even wat anders, zodat je een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.
-
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus.