Wat Eten We Vandaag: Vijgensalade met feta en frambozen
Wat een feestje om naar te kijken: deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie. Kortom: de perfecte lichte maaltijd voor een mooie zomerdag.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 50 gr ongezouten hazelnoten
- 60 gr wortel
- 70 gr rucola
- 3 verse vijgen
- 12 frambozen
- 70 gr feta
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
PREMIUMOver de Tong2
Heleen en Pieter toverden eenvoudig theatercafé om tot een begrip in Deventer
Van een theater zonder faciliteiten en een eenvoudig theatercafé kneedden Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt restaurant Bouwkunde tot wat het nu is, al 40 jaar een begrip in Deventer. Heleen - bekroond tot sommelier van het jaar 2022 - stort zich vol liefde op de wijnen en Pieter op de keuken en de kaart, al is hij ook aan tafel te vinden. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel. -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan.
-
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde maaltijdsoep Pasta e fagioli
Een traditionele Italiaanse soep met pasta, bonen en tomaten bouillon. Het wordt dan ook wel ‘pasta en bonen’ genoemd. Makkelijk, snel en boordevol smaak. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult.