Waldorfsalade
Volledig scherm
Waldorfsalade © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Waldorfsalade

Deze prestigieuze salade komt oorspronkelijk uit New York. Hier werd het voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria hotel in 1893. Onze variant op de waldorfsalade bevat een aantal extra ingrediënten als druiven, dragon en little gem.

Hoofdgerecht: salade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
-  150 g witte druiven zonder pit
- 1 citroen
- ½ knolselderij
- 1 kleine koolraap
- 6 stengels bleekselderij
- 2 appels (Granny Smith)
- 3 tl mosterd
- 250 ml kwark
- ½ bosje dragon
- 40 g gepelde walnoten
- 2 little gem

Benodigdheden:
Bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’