Wat Eten We Vandaag: Watermeloen-poké bowl met avocado en komkommer
Poké bowl: dé foodhype van de afgelopen paar jaar - en dáár valt mee te variëren. Daarom deze poké bowl waarbij we de watermeloen in het zonnetje zetten. Niet zoals je deze normaal kent, maar met een hartige toets dankzij de Aziatische marinade.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 4 uur marineren)
Aantal personen: 4
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Ingrediënten
- 125 ml rijstazijn
- 3 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- 2 el tahini (sesampasta)
- 1 el honing
- 1 limoen, sap en rasp
- 1 mini watermeloen, in blokjes van 1½ bij 1½ cm
- 2 el zonnebloemolie
- 1 komkommer, in dunne linten
- 2 avocado’s, in plakjes
- 6 stengels bosui, in ringetjes
- 10 gr koriander, grof gehakt
- 25 gr sesamzaad, geroosterd
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Waldorfsalade met zelfgemaakte croutons
De waldorfsalade raakt nooit uit de mode. Zo ook onze variant op deze lekker knapperige salade. Zonder mayonaise, maar mét heerlijke frisse dressing van magere kwark, olijfolie, citroensap en dille. Voeg daar knapperige croutons aan toe en je maaltijdsalade is compleet. -
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi met makreel en bietensaus
Gnocchi (uit te spreken als ‘njokkie’), is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel. Wij combineren onze gnocchi met gerookte makreel en een zelfgemaakte bietensaus; een lekker en kleurrijk gerecht. -
Koken & eten Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt.
-
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
PREMIUM
Fijn Spul Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven.