Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Witte asperges uit de oven met uitgebakken pancetta, doperwten en krieltjes

De ultieme lentegroente: asperges, ook wel het witte goud genoemd. Te koop bij de supermarkt, groentewinkel, maar ook bij de boer. Dit gerecht is een variatie op asperges à la flamande, wat traditioneel wordt gegeten met ham. In dit recept wordt die ham vervangen door heerlijke krokante pancetta.

  1. Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Radioman én cocktail­lief­heb­ber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderij­tje van vloeistof­fen’

    Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.