Kerstmenu 2019
Volledig scherm
Kerstmenu 2019 © de Stentor

Wat staat er al decennialang, ieder jaar weer, bij jouw familie op het kerstmenu?

OproepZelfgetrokken kippensoep, pasteitjes met kippenragout, kalkoen of een uitgebreide gourmettafel? Wat staat er in uw familie nu ieder jaar weer, traditiegetrouw op het kerstmenu?

We hebben geen zin, geen tijd of geen geld om uitgebreid te kokkerellen. Of we willen juist met Kerstmis die ouderwetse gezelligheid en tradities in ere houden. En dus grijpen we in bijna iedere Nederlandse familie wel naar de ouwe bekende.

Van moeder op dochter

Maar wat is dat in uw geval? Welk gerecht werd van oma op moeder op dochter of zoon doorgegeven? Wat mag er écht niet ontbreken op uw eettafel komende Kerst (en die van volgend jaar en van het jaar erop)?

Voor een artikel in de Stentor over kersttradities op de familie-eettafel zijn we op zoek naar lezers die hun familierecept weer trouw op de planning hebben staan, of juist stiekem verlangen naar dat gerecht dat oma zo geweldig kon maken en eigenlijk niet mag ontbreken dit jaar. 

Wil je je verhaal én recept delen met de Stentorlezers? Mail dan voor 8 december naar culinair verslaggever Janske Mollen. Of stuur ons een whatsappberichtje op telefoonnummer 0611535985!