Wijnrevolutie: na de schroefdop en de doos komt Franse rosé nu uit een blikje
Koken & EtenFrankrijk stevent af op een nieuwe wijnrevolutie. Na de schroefdop en de bag-in-box, slechten de Fransen een nieuw taboe: wijn in blik. Wijnboeren in Saint-Tropez verkopen hun rosé nu internationaal in een blikje van 25 centiliter. Er is zelfs een kartonnen ‘rosé-sixpack’ te koop, maar dan met niet zes maar vier blikjes.
,,We zijn begonnen met de productie van 40.000 blikjes maar de vraag was zó groot dat we nu al op 50.000 zitten’’, vertelt directeur Frédéric Schaeffer van de coöperatie van lokale wijnboeren in de chique badplaats Saint-Tropez. ,,We verkopen in Frankrijk, Duitsland, Mexico en Bulgarije. Op dit moment onderhandelen we met inkopers in Nederland. We willen het blikje in 2023 op de Nederlandse markt introduceren.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Dit is waarom mensen een ayurvedische leefstijl volgen: ‘Ik viel 10 kilo af’
Ayurveda is een van oorsprong Indiase geneeswijze en een van de oudste gezondheidswetenschappen. Het begrip komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. Sommige mensen zweren dan ook bij deze leefstijl, maar wat is het eigenlijk? -
Koken & Eten
Barbecuesaus voor bij een gezellige avond? Draai de fles even om voor je je saus koopt
Als je barbecuesaus koopt voor je zomerse barbecue in de tuin, kijk dan even goed wat erin zit. De meeste sauzen zijn erg zout of erg zoet. Soms zelfs allebei. Het Voedingscentrum vergeleek de bekendste merken met elkaar. -
Dit is de duurste camper van Nederland
De duurste camper van Nederland staat te koop in Oss. Het gaat om de Morelo Grand Empire 110GSO+. Aan boord zijn een wasmachine, een vaatwasser een fietsenlift en een garage waar bijvoorbeeld een Mini Cooper in past. -
PREMIUMtips
Je kind vermaken zónder scherm: 7 leuke offline tips
Eindelijk gezellig samen vakantie, kijkt je kind de hele dag naar een tablet. Hoe lok je je kind weg van dat scherm? -
Koken & Eten
Bbq volgens de Argentijnen: ‘De slager heeft altijd gelijk’
Het is tropisch warm en dus gooit Nederland massaal weer vlees op de barbecue. Maar wat zijn de ingrediënten voor een geslaagde grillsessie? Aan de slag met tips uit Argentinië, hét vleesland bij uitstek.
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met geitenkaas en spinazie
Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas bij de Duist Franse grens. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met spekjes en ui. Bij deze vegetarische variant zijn de spekjes weggelaten en is geitenkaas toegevoegd voor een rijke en romige smaak. -
Getest: dit is de beste ventilator
Wat is de beste ventilator? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Komt een kok bij de dokter
Eten als je een dagje ouder wordt: let op dat je deze vitaminen en mineralen binnenkrijgt
In de rubriek Komt een kok bij de dokter gaat chef-kok Ramon Beuk op bezoek bij huisarts Rutger Verhoeff. Hij vraagt hem naar de beste ingrediënten om de verschillende momenten van de dag door te komen. Vandaag: stevige botten, een goede bloedsomloop en meer.