PREMIUM
Willem (35) kan weer alles eten zonder dronken te worden
Koken & etenWillem Aalbers (35) kan weer alles eten zonder dronken te worden. Zijn autobrouwerijziekte is, na behandeling, eindelijk onder controle. Dat heeft hij onlangs gevierd met een broodje hamburger. ‘Het voelt als een bevrijding’. Hij is blij dat 2021 is begonnen, want hij heeft een bizar jaar achter de rug.
Delen per e-mail
Nog elke dag heeft Willem Aalbers (35) uit Huissen een alcoholtester paraat. Hij is op zijn hoede en test zichzelf geregeld op alcohol. Onder geen beding wil hij weer dronken worden van een bord Italiaanse pasta, een rijstmaaltijd of een glas frisdrank.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Paniek in de tent van Heel Holland Bakt om ‘gestolen’ deeg: ‘Waar is Peter R. als je hem nodig hebt?’
In de tweede aflevering van bakprogramma Heel Holland Bakt, dat gisteravond werd bekeken door ruim 2,8 miljoen mensen, kregen de bakkers opdrachten om saucijzenbroodjes te maken, gelukskoekjes te knutselen en met een bubbeltaart het nieuwe jaar in te luiden. Dat viel niet mee. -
Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf. -
Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad. -
PREMIUM
De chinezen verdwijnen, maar Kei Shun Cheung houdt vol: ‘De bamibal, dat kennen we niet in China’
Ruim veertig jaar geleden kwam hij met zijn drie broers vanuit Hongkong naar Nederland: Kei Shun Cheung uit Delden. Vele familieleden en landgenoten gingen hem voor. Zijn restaurant uit 1976 behoort sinds dit weekend tot het immaterieel erfgoed van Nederland. „Chinees eten omvat veel meer dan alleen babi pangang of een bamibal.” -
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta met kipfilet in parmaham
De combinatie van pasta en kip is altijd goed! In dit recept is de pasta heerlijk romig door de toevoeging van roomkaas. De kip heeft een lekkere twist doordat deze is gewikkeld in parmaham. Deze heerlijke pasta staat binnen no-time op tafel.
-
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Koken & eten
Oven schoonmaken zonder chemische troep? Kacie legt op TikTok uit wat haar oplossing is
Het is een klus die veel mensen uitstellen en uitstellen. De oven schoonmaken is hard werken. Kacie, uit de Australische stad Melbourne, zegt dat ze geen gemakkelijke manier heeft, maar wel eentje zonder giftige stoffen.