Ze willen geen kaas op hun hamburger en eisen nu 5 miljoen dollar van McDonald's
Twee klanten van McDonald's eisen in Florida een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar van de fastfoodreus. Aanleiding is hun favoriete hamburger de Quarter Pounder die uit augurk, ui, ketchup, mosterd en twee plakjes cheddarkaas bestaat. Net dat laatste ingrediënt zijn klanten Cynthia Kissner en Leonard Werner liever kwijt dan rijk. Zij bestellen steevast een kaasloze Quarter Pounder, maar moeten wel de reguliere prijs neertellen.
Ook zonder de kaas wordt dezelfde prijs aangerekend. Om daar een einde aan te maken hebben ze op 8 mei officieel klacht ingediend bij de rechtbank van Fort Lauderdale. Het duo eist een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar, of zo'n 4,2 miljoen euro.
McDonald's bood vroeger de kaasloze variant van de hamburger wel goedkoper aan, maar is daar op een gegeven moment mee gestopt. Althans in de restaurants, wie via de app voor thuislevering bestelt, kan nog wel een goedkopere 'Quarter Pounder without Cheese' bestellen.
,,De klanten in het restaurant worden zo gedwongen te betalen voor twee plakjes kaas die ze hebben besteld, noch hebben ontvangen'', luidt het in de klacht. Een advocaat die Kissner en Werner bijstaat, onderstreept dat iemand die bijvoorbeeld een Big Mac zonder sla wil, wel de gewone prijs moet neertellen. Dat komt omdat sla een vast ingrediënt is van de bekendste McDonald's-hamburger. Maar dat is bij de Quarter Pounder niet het geval, daar er zowel een Quarter Pounder als een Quarter Pounder without Cheese (via de app) wordt aangeboden.
Een andere advocaat van het duo meent dat 25 miljoen mensen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Hij overweegt een groepsvordering. En McDonald's zelf? De grootste fastfoodketen ter wereld heeft officieel nog niet gereageerd en heeft daarvoor nog een kleine drie weken de tijd. Of het daadwerkelijk tot een proces komt, is nog maar zeer de vraag. Een rechter moet eerst oordelen of de klacht wel ontvankelijk is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
PREMIUM
Imke houdt van dieren maar eet ze ook op en wil weten hoe dat werkt in ons brein
Hoe kan het dat ik zo veel van dieren houd en ze ook opeet? Het dilemma houdt Imke de Boer, hoogleraar dieren en duurzame voedselsystemen, al vanaf haar jeugd bezig. In het boek ‘Past het dier nog op ons bord?’ zoekt ze antwoord.
-
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
Koken & Eten
Waarom je aardbeien beter niet in de koelkast kunt bewaren
Julius Jaspers, bekend als kok, jurylid en kookboekenauteur, staat erom bekend dol te zijn op eten. En hij vertelt er graag over. Aardbeien brengen hem terug naar zijn jeugd, vertelt hij in zijn nieuwste podcast.