Zeven manieren om de horeca een hart onder de riem te steken
Koken & etenStraks, als we eindelijk weer mogen, laten we het ons weer goed smaken in onze favoriete restaurants en cafés. Althans, als ze dan nog bestaan. Hoe kun je helpen? Zeven manieren om de horeca een hart onder de riem te steken.
Delen per e-mail
1. Steun de keukens: overzicht voor de dolende consument
Zo’n beetje elke horecagelegenheid doet aan afhalen en bezorgen, maar wie doet wat? Een Utrechtse vriendengroep die restaurants de crisis wil laten overleven, startte in maart met steundekeukens.nl, een ideëel initiatief dat in eerste instantie de Utrechtse restaurants met hoge nood een podium bood. Inmiddels meldt het overzicht bijna twintig steden met minimaal tien etablissementen. Op de website is te zien waar je in jouw stad eten kunt afhalen of laten bezorgen, met een korte beschrijving en foto, adresgegevens en directe link naar het restaurant. Per restaurant wordt duidelijk hoe de dolende consument kan bestellen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
PREMIUM
vijftien jaar later Impact Tony's Chocolonely voor slaafvrije chocolade blijft druppel op gloeiende plaat
Vijftien jaar na de introductie van de eerste Tony's Chocolonely-reep geeft het bedrijf toe dat de missie van slaafvrije chocolade en een beter loon voor cacaoboeren, tot nu toe weinig heeft geholpen.
-
PREMIUM
Wél eten in het bedrijfsrestaurant, niet in andere horeca: dit is waarom
NIJMEGEN - Eten in het bedrijfsrestaurant? Geen probleem. Maar eten in een ‘gewoon’ restaurant zit er zeven weken nadat de aangescherpte coronamaatregelen van kracht gingen nog niet in. ‘Onbegrijpelijk', vinden veel mensen, sinds er woensdag ophef ontstond om een foto die de Nijmeegse politica Lisa Westerveld op sociale media had gedeeld. -
Koken & Eten Zo smaakt je kop koffie nóg beter volgens experts
Er gaat weinig boven een stomende kop koffie ’s ochtends. We drinken nu eenmaal graag een lekkere kop van het zwarte goud. Goed nieuws: de wetenschap kan je helpen de omstandigheden voor je koffie te verbeteren voor de beste smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.