Zo maak je de SpongeBob-krabburger
De nieuwe film van de kleine gele spons SpongeBob: Spons op het Droge is nu te zien in de bioscoop. Heel belangrijk in de film: een recept van een krabburger. Hieronder zie je hoe je hem maakt.
Delen per e-mail
In de film gaat SpongeBob samen met zijn vrienden aan land om daar het felbegeerde en uiterst geheime recept van de Krabby Patty terug te halen van niemand minder dan Antonia Banderas. Wil je meer weten over de film? Lees hier 20 nutteloze feiten over SpongeBob.
Ingrediënten (voor vier SpongeBob krabburgers)
2 sneetjes casinobrood
2 blikjes krab (170 gr), uitgelekt
75 gram surimi-sticks, fijngesneden
2 theelepels cajunkruiden
1 teentje knoflook
1 gesnipperde kleine ui
8 takjes koriander, bladeren fijngesneden
1 eetlepel mosterd
1 ei
4 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken
4 hamburger bollen of harde bollen naar keuze
2 eetlepels cocktailsaus, mayonaise, ketchup of saus naar keuze (optioneel)
Peper en zout naar smaak
Garnering:
Verse tomaat
Sla
Komkommer
Verse uienringen
Augurk
Plakjes kaas
Olijven (als ogen)
Benodigdheden:
Mengkom
Koekenpan
Broodrooster of grillpan
Bereiding:
Begin met het snijden van de korsten van het brood. Week het brood 10 seconden even in water en knijp het vocht eruit. Doe het brood nu in de mengkom.
Knijp ook al het vocht uit de krab en voeg dit toe aan het brood. Voeg nu de cajunkruiden, de ui, de knoflook, koriander, de surimi-sticks en de mosterd toe en meng dit alles goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Kneed het ei door het mengsel en verdeel de mix in vier gelijke delen. Rol hier nu vier ballen van. Druk de ballen plat en maak er mooie burgers van.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de burgers op middelhoog vuur in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar. Keer de burgers tussentijds zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Snijd de bollen doormidden en rooster ze kort zodat ze knapperig zijn. Dit kan zowel in een broodrooster als in een grillpan. Smeer nu de saus naar keuze op de bovenste helft van de bol en leg de krabburger op de onderste helft.
Beleg de burger met garnering en smullen maar. Heerlijk met frietjes of aardappelschijfjes.
Zin om nog meer krab te eten? Probeer deze mac&cheese met krab eens:
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Koken & eten In dit restaurant klonk een avond lang alleen zacht gefluister
Voor veel mensen is eten in een druk restaurant geen optie. Speciaal voor hen hield een restaurant in Deurne een prikkelarme avond. Hans van de Ven, verslaggever van het Eindhovens Dagblad ging erheen. -
PREMIUM
Koken & eten Prijzige kerstspots: Albert Heijn maakte dit jaar de beste
De kerstcommercials die momenteel te zien zijn van de supermarkten, geven je allemaal een goed gevoel. Albert Heijn springt er dit jaar uit met een slim verhaal en ook Jumbo komt sterk uit de bus. Reclame-experts buigen zich over de dure commercials. -
Wat Eten We Vandaag: Kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling
Ideaal voor de vulling van je kalkoen: verse worst! Die is al op smaak en het vlees blijft lekker sappig. Samen met de klassiekers appel, salie en pecannoten in perfecte harmonie. -
Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat. -
Video Jet van Nieuwkerk gourmet in nieuwe videoserie: ‘Ik ben er niet mee opgevoed’
Jet van Nieuwkerk bezoekt de komende weken voor de videoserie Gourmet met Jet families om samen met hen te gourmetten. In de eerste aflevering bezoekt ze het vloggende gezin van Kelly en Yannick.
-
foto's Parodieën op banaankunst: in de bonus van 120.000 voor 0,28 euro
120.000 euro voor een aan de muur geplakte banaan klinkt als extreem veel geld, ook al is het een kunstwerk in een Parijse galerij. Dat vond ook manager Ron Soeters van de Albert Heijn in Den Bosch. Daarom plakte hij een banaan aan zijn muur op de groenteafdeling, die hij in de Bonus-aanbieding deed: van 120.000 euro voor 0,28 euro. En hij was niet de enige die het bekende kunstwerk parodieerde. -
Groente en fruit besmet met stoffen die hormoonbalans verstoren
Op fruit en groente in de winkels zijn restanten van bestrijdingsmiddelen te vinden die kunnen leiden tot medische problemen. Ze kunnen de hormoonhuishouding aantasten en worden in verband gebracht met diverse aandoeningen. -
Wat Eten We Vandaag: Bietencarpaccio met geitenkaas
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look and feel.