Zo maak je het Dalgona-koekje uit Squid Game
De Zuid-Koreaanse serie Squid Game maakt furore op Netflix. Een specifieke lekkernij speelt een rol in de serie: het Dalgona-koekje. In de video van Eatertainment zie je hoe je de koekjes maakt.
De populariteit van Squid Game zorgt ervoor dat veel mensen de challenges uit de serie thuis uitproberen. Vooral de uitdaging om een koekje op te eten, krijgt veel aandacht. Het gaat om een ppopgi, ook wel dalgona-koek of honeycomb genoemd.
Het is een typisch Zuid-Koreaans koekje dat meestal verkocht wordt bij scholen. De kinderen kunnen eerst een vormpje kiezen, dat in het midden van de zoetigheid wordt gedrukt, en vervolgens moeten ze rond de afdruk eten zonder de zoetigheid te breken. Lukt dat? Dan krijgen de kinderen vaak een beloning, zoals een speeltje of een gratis ppopgi. In de serie sterven de deelnemers die het niet lukt.
Meer snelle recepten van Eatertainment vind je hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
PREMIUM
Vleesliefhebber proeft vervangers: ‘Met erwtenvezel én erwten-eiwit. Mjammie!’
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Op zoek naar een flexitarisch en toch lekker leven. Lukt dat? Aflevering 2: haverdrink is geen melk.Breda -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Koken & Eten
Linzen zijn lekker en een handige vleesvervanger, en hierdoor zijn ze ook heel gezond
Linzen vind je in de Turkse, Marokkaanse en Indiase keuken, maar inmiddels gebruiken ook veel Nederlanders ze graag. In de soep bijvoorbeeld. Maar wat is er nou eigenlijk zo gezond aan deze schijfvormige mini-peulvrucht? -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.
-
PREMIUMKoken & Eten
Bonnetje checken loont want supermarkten maken veel fouten: ‘Albert Heijn is slordig’
Consumenten controleren steeds vaker de supermarkten nu blijkt dat veel kassabonnetjes niet kloppen. Ook gaan klanten massaal op zoek naar voordeeltjes en delen zij hun tips met elkaar. ,,Met de stijgende prijzen zie je echt een tegenbeweging ontstaan. Je bent ook gek als je het niet doet.’’ -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”