Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
Koken & etenMaak je je chili altijd op dezelfde manier en wil je een keer variëren? Wil je een keer je pasteitjes zelf maken? Hieronder vind je inspiratie voor tien klassiekers die net een beetje anders worden gemaakt.
Het is wel zo gemakkelijk, om je vertrouwde potje te koken. En lekker, anders at je het niet op die manier. Soms is het juist lekker om die klassiekers toch een beetje anders te maken. Gewoon voor de verandering. Hieronder zie je tien bekende gerechten die Eatertainment voor deze site heeft uitgekozen.
Chili is een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper. Deze vegetarische versie staat zo op tafel.
Dame blanche maak je met vanilleijs en chocoladesaus. Deze witte dame met stukjes speculaas en een zelfgemaakte chocolade-karamelsaus is nog lekkerder dan de originele.
Nasi maak je met rijst. In dit recept is de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis maak je het gerecht op smaak. De eitjes zorgen voor de finishing touch.
Dit gehaktbrood met pancetta bak je heerlijk knapperig in de oven. Het gehakt maak je op smaak met verse kruiden, mosterd en ketjap manis. De salade van vijgen, noten en blauwe kaas past er perfect bij.
De schnitzel is van oorsprong Italiaans. De schnitzel werd pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees. Deze versie eet je met gepofte aardappel en zachte prei.
Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een cadeautje voor jezelf is. Deze calzone is gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella. Je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.
Geen schnitzel van varkensvlees maar van aubergine: door hun vlezige textuur zijn aubergines ideaal als vleesvervanger. Eet bij deze groenteschnitzel gepofte tomaatjes bij en een puree van pastinaak en knoflook.
De smaken van honing en mosterd gaan goed samen. Nog lekkerder is een zelfgemaakte marinade van deze gouden combinatie, die rosbief een heerlijk knapperige korst geeft. Extra lekker met krokante aardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen.
Romige ‘vistandoori’ zet je in een handomdraai tafel. Erbij: rijst, naanbrood, een limoenpartje en verse koriander.
Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: pasteitjes kent iedereen. Maar als je de bakjes ook nog zelf maakt, dan is het helemaal lekker.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische wok met glasnoedels
-
PREMIUM
Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.” -
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
Met deze makkelijke no-bake Oreo cheesecake bars zet je een goddelijk dessert op tafel waar je niet vanaf kan blijven. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is verrukkelijk. Ook lekker als zoet tussendoortje. -
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld. -
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.”
-
PREMIUM3
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
-
-
PREMIUMKoken & eten
Snackproducent: we eten door corona minder tussendoortjes maar zitten vaker aan de borrel
We zijn in coronatijd meer gaan snoepen en snacken. Dat ziet ook Jan Willem Balk van snack- en snoepproducent Mondelēz. Zorgelijk? De directeur van de Benelux wil de nieuwe cijfers graag nuanceren. ‘Het gaat om één flinke reep per huishouden per jaar.’ -
Koken & eten / Video
Heel veel suiker in drankjes: jonge kinderen hebben al genoeg suiker op voor het hele jaar
Kinderen tussen 4 en 8 jaar bereiken vandaag hun suikermaxdag: de dag dat ze al genoeg suiker hebben gegeten voor een heel jaar, terwijl we nog maar net over de helft zijn. Foodwatch vraagt aandacht voor de grote hoeveelheden suiker in hun drankjes.